FAQ

Hvilken brændeovn skal jeg vælge?  

VARMEEFFEKT:  Hvis du bor i et lille eller blot tætisoleret hus, kan en brændeovn som Bella med en effekt på 5,3 kW opvarme effektivt. Bor du i et stort hus ville en ovn som Aduro P4 med en effekt på 8 kW kunne opvarme helt op til 140 kwm.

OVNTYPE: Hvis du prioriterer hygge så er en brændeovn eller pejs ideel. Hvis du prioriterer praktikalitet, så er en pilleovn ideel. Den kan du styre med app, programmere den til hvornår den skal tænde og slukke, men du mister lidt af hyggen grundet en lidt syntetisk flamme og lyd fra blæseren. Det er muligt at få en mellemting, kaldet en hybridovn. Her kan du veksle mellem træpiller og brænde, og få fordelene fra begge ovntyper. 
Sidst er der den elektriske pejs, hvor der hverken er skorsten eller sikkerhedsafstand.

 

Hvilke services tilbyder vi?   

ProPejs tilbyder service for alle, også dem som ikke har købt sin brændeovn hos os. 

Vi tilbyder årlige tjek: rensning og justering af ovnen, samt tjekker at alt fungerer som det skal. Vi tilbyder udskiftning af elementer eller reservedele, samt reparationer og bortskaffelse af gammel brændeovn. 
Giv os et kald på tlf. 29 82 06 87 hvis du ønsker at bestille et servicebesøg, eller har spørgsmål herom. Det koster fra DKK 1495,- 

 

Hvad koster en brændeovn? 

Prisen kan ligge mellem 7.800 - 65.000 kr.  

Forskellen på de dyre og billige brændeovne er ofte størrelse, materiale og effekt. 

Blandt de dyreste er indbygningspejsene, med sine imponerende store glas-overflader både på fronten og siderne, samt en effekt på helt op til 11,4 kW - se SparTherm Premium Arte 3RL. Blandt de dyre finder du også de brændeovne som er beklædt med massiv natursten, samt de største og højeste brændeovne.  Typisk ovne som har dét ekstra.

Blandt de lidt billigere ses de funktionelle og stilrene brændeovne, som dog stadig er holdbare og af god kvalitet. Typisk er de lavet af materialer som massivt støbejern og pladejern. Her kan man også være heldig at finde brændeovne med fedtsten til en skarp pris, se blandt andet Aduro 1.1 SK Fedtsten

 

Hvad er fordelen ved fedtsten på min brændeovn? 

En fedtstensbeklædning giver en mere effektiv og langvarig opvarmning. Fedtsten er et materiale med en høj specifik varmekapacitet, og det betyder at den holder længe på varmen. Fedtstenen kan faktisk opvarme din bolig helt op til 12 timer efter din sidste opfyring. Fedtsten er også et unikt og smukt naturprodukt som bidrager dekorativt til hjemmet. Et eksempel på en ovn med fedtsten er den smukke Aduro 1.1 sk fedtsten.

 

Har jeg fortrydelsesret på min brændeovn?

Ja, du har 14 dages fortrydelsesret hos ProPejs på din brændeovn, som starter fra dagen, brændeovnen leveres til dig. Vær dog opmærksom på, at varen naturligvis skal returneres i god stand. 

 

Hvilke brændeovne er miljøvenlige? 

Man kan hurtigt vurdere om en brændeovn er miljøgodkendt ved at undersøge, om den har svanemærket. Blandt andet er alle WIKING brændeovne svanemærket. Også hele 9 ud af 10 Aduro brændeovne er svanemærket, og tilmed er Aduro vinder af EU's miljøpris. Jydepejsen har vist fantastiske resultater når det kommer til at minimere partikeludledning. Generelt er alle brands miljøorienteret.

Desuden har mange ovne såsom Aduro og WIKING automatisk luftregulering til brændkammeret, hvilket kan nedsætte dit brændeforbrug med hele 40% og skabe en renere forbrænding. 

 

Hvor finder jeg gode tilbud på brændeovne?  

Hos ProPejs har vi ofte gode tilbud på produkter, blandt andet ofte Aduro brændeovne, og det er altid muligt at finde et godt tilbud her på hjemmesiden.  Du kan også købe vores udstillingsovne, hvor der ofte er flere tusinde at spare.  

Hvis du ønsker en totalløsning kan du altid ringe til os, og så giver vi dig et godt samlet tilbud.  

 

Hvor hurtigt kan jeg få monteret min brændeovn?  

ProPejs monterer din brændeovn inden for 2 uger, en konkurrencedygtig ventetid i branchen. Bestil din montering fra DKK 3500,- her på hjemmesiden.  
Hvis du ønsker hjælp til totalløsning så kan du altid ringe til os, eller benytte dig af vores propejs easy tilbud, og så vil du få en komplet guide til valg af brændeovn.

 

Hvordan tænder jeg rigtigt op?  

Det er vigtigt for en ren og effektiv forbrænding at kunne tænde rigtigt op. Her er et godt eksempel på en ren og effektiv optænding:

Tag 2 store stykker brænde og læg dem tæt opad hinanden. Læg derefter mindre stykker brænde stablet ovenpå de store stykker og hinanden. Det er disse, der får gang i bålet. Tilføj eventuelt Aduro easy firelighter til at få startet en flamme.  

En god og varm ild ved starten af din optænding er vigtigt. På den måde får du skabt det skårstenstræk du behøver, for en god forbrænding. Det er nemlig skorstenstrækket der gør, at din ild kan forsynes med luft fra stuen ved at skabe et undertryk i brændkammeret. Og det skorstenstræk opstår, når din skorsten bliver varmere end omgivelserne.  

Derudover, så husk at bruge rent og tørt brænde, og brug ikke affaldstræ som brænde. Både fugtigt brænde samt affaldstræ er mere skadeligt for miljøet.  

 

Hvilke brændeovne kan styres med app? 

Visse Aduro brændeovne kan styres med en app fra din telefon. Det gælder blandt andet alle Aduro pilleovne og alle Aduro hybridovne. Optænding via telefonen er en praktisk funktion, da man blandt andet kan sørge for at tænde op så der er varmt, når man træder ind ad døren.  

Mange af disse ovne kan også programmeres til at opretholde en bestemt rumtemperatur.